weet hoe je leeft
Wandelmagazine
Wandelzoekpagina

Wandelnetwerk Almere

Net als bij de fietsknooppunten

Almeerdaagse is initiatiefnemer van Wandelnetwerk Almere.

De wijze van uitvoering is vastgesteld na overleg met en advies van Joep Naber van stichting Wandelnet en Rutger Burgers van Routewerk. Zij zijn of waren tot 2002 ook betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het Almerepad en de tientallen andere lange-afstand wandelpaden in Nederland. Helaas is door gemeente Almere na 2002 geen geld gestoken in onderhoud.

In december 2017 is de domeinnaam www.almerepad.nl overgedragen aan Almeerdaagse. Met honderden knooppunten in en om Almere is het mogelijk om gevarieerde routes met verschillende afstanden te maken en daarbij, naast GPS en andere technieken, ook gebruik te maken van permanente bepijling.

Met zes NS-stations in Almere en het NS-station in Lelystad worden ook wandeltochten van station naar station mogelijk en is ook het mogelijk om een startlocatie met de auto te bereiken zonder zorgen over hoge parkeerkosten. Alleen bij station Almere Centrum en station Almere Buiten is in de directe omgeving betaald parkeren van toepassing, in Almere Buiten tot maximaal € 2,- per dag.

  Maak je eigen route met onze